Kiwanis og Gurvika

Kiwanis Åsgårdstrand støtter foreningen UPS&DOWNS i Vestfold sin årlige leir, dette skjer i samarbeid med andre klubber i Vestfold. Våre ivrige stiller med matvarer donert av lokale firma, se liste fra 2017, griller og lager frokost.

Utover dette så bidrar vi i Gurvika, både med penger og dugnad. Vi har bidratt med tilskudd til to nye hytter og til inventar i noen av hyttene. Kiwanis i Åsgårdstrand har vært engasjert med Gurvika prosjektet siden 2002.

IMG 0082-3 10981104

Fakta fra Wikipedia

Gurvika er et feriested i Nevlunghavn i Larvik kommune (Vestfold) for funksjonshemmede og deres familier, etablert i 1968, på et 17 mål stort område. Gurvika har totalt 22 hytter samt innendørs oppvarmet saltvannsbasseng på 12,5 x 8,5 meter, som holder 34 grader hele året. Bassenget har dessuten rullestolrampe. Feriestedet har også et bygg for grupper og et eget hus for sosialt samvær.

Gurvika – Oddane Sand sees i bakgrunnGurvika

Stedet ligger rett ved sjøen, med 70 meter sandstrand lagt til rette for funksjonshemmede. Gurvika drives av en selveiende stiftelse. Dugnadsinnsats og støtte fra humanitære organisasjoner bidrar til driften av stedet. En gang hver sommer avholdes Gurvikadagen til inntekt for institusjonen.

Gurvika er organisert som en stiftelse, som består av et representantskap, som igjen består av ulike frivillige organisasjoner. Den daglige driften blir ivaretatt av et eget styre.

Førsteledd i navnet Gurvika, gur, kommer trolig av gammelnorsk gor, som betyr søle, gørr.